Jubilarissen korfbalvereniging ROKA

Jubilarissen korfbalvereniging ROKA

Mien Brueren en Annie Murmans, 60 jaar lid

Mien en Annie fietsten op 12 jarige leeftijd samen naar school en kwamen op het idee om bij ROKA te gaan korfballen. Hier hebben zij nooit spijt van gehad. Naast zelf op het veld actief te zijn, hebben zij ook vele vrijwilligerstaken opgepakt.

Annie, had het wedstrijdsecretariaat onder haar hoede en dat ging in het verleden nog allemaal met opgave -en wedstrijdformulieren via de post. Ook was zij 25 jaar bestuurslid, mede oprichtster van ROKA jeugd en later het recreantenteam, welke zij ook 25 jaar getraind heeft. En was zij actief als scheidsrechter van de jeugdwedstrijden.

Mien, heeft vanaf haar 15 jarige leeftijd vele jeugdteams getraind en daarna ook de 1e, 2e en 3e senioren damesteams.

Beiden zijn altijd zeer nauw betrokken geweest bij allerlei activiteiten binnen ROKA en nog steeds zijn zij samen met hun team de  “korfbalfitters” de drijvende veer achter de boekenmarkt.

Allebei zijn zij in het bezit van een Koninklijke Onderscheiding, welke hen zeer gegund is, als voorbeeld voor vele dorpsgenoten!

Annie en Mien hebben al heel wat meegemaakt binnen de club en kijken met veel plezier terug op de afgelopen 60 jaar, als lid van ROKA. Dat er nog een aantal mooie jaren mogen volgen!

Wim Sassen, 25 jaar lid

Wim is met ROKA in contact gekomen, door zijn beide dochters, die gingen korfballen. Hij stond vaak naast de lijn en dan val je op bij de bestuursleden. Voor je het weet word je gevraagd als bestuurslid. Na een korte aarzeling heeft Wim hier ‘ja’ op geantwoord en heeft hij hierin een aantal jaren zitting genomen.

Ook is hij leider/coach geweest van de aspiranten en later ook nog even van dames 1. En was hij medeorganisator van het jaarlijkse kermistoernooi.

Zelf is hij al jarenlang lid van de Steunende Leden binnen ROKA. Dit is een hechte vriendengroep, die hand- en spandiensten verricht binnen de vereniging. Ook zorgt deze groep dat er geld in het laatje komt door het organiseren van verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld het Jeu de Boules toernooi, welke inmiddels overgenomen is door een jongere groep en een Pub quiz.