Algemeen

Korfbalvereniging ROKA

Korfbalvereniging ROKA uit Beesel is opgericht op 1 februari 1955 en bestaat dus al meer dan 60 jaar. Bij ROKA kun je samen sporten waarbij prestatie en gezelligheid hand in hand gaan. Naast korfbal organiseren we ook diverse andere leuke activiteiten voor onze leden.

“Je wordt er sterk, behendig en sociaalvaardig door!”


Korfbal is een leuke sport. Je wordt er fit van en je ontwikkeld balvaardigheid. Korfbal is een sport die je samen met teamgenoten speelt. Je maakt deel uit van een team dat samen wint en samen verliest.
Korfbal is een competitiesport. De wedstrijden worden in het weekend gespeeld waarbij de jeugd op zaterdag en de senioren op zondag hun wedstrijden spelen. Doordeweeks trainen we. Korfbal speel je in het voorjaar en najaar lekker buiten en in de winter in de zaal. Extra leuk zijn ook de vele activiteiten voor de leden van de vereniging die door ROKA worden georganiseerd, zoals feestavonden, sportdagen, toernooien enz.

“Tijdens het toernooi ben je met alle jeugdteams samen, dat is altijd erg leuk en gezellig!”

Voor onze jongste jeugd wordt er een regiocompetitie (buiten de reguliere competitie van het KNKV) georganiseerd. Deze jeugd speelt 1-vaks korfbal, om het spel onder de knie te krijgen. De overige jeugdteams zijn ondergebracht in de competitie van het KNKV, evenals de seniorenteams. Naast de jeugdteams hebben we ook seniorenteams. Ons senioren 1 team speelt momenteel zowel op het veld als in de zaal in de éérste klasse. Naast de senioren 1 hebben we ook een midweek team. Zei spelen doordeweeks hun wedstrijden. Voor wie geen competitie meer wil spelen hebben we ook nog Korfbalfit. Deze dames komen iedere donderdagavond samen en doen dan samen verschillende oefeningen met en zonder bal in de gymzaal.

Je kunt ons vinden op Sport- en spelcentrum de Solberg in Beesel.

“ROKA is sportief en heel gezellig”