Lidmaatschap

Lidmaatschap

Als iemand lid wil worden van korfbalvereniging R.O.K.A. mag deze persoon 4 weken vrijblijvend meetrainen met het betreffende team. Na 4 weken krijgt deze persoon een aanmeldingsformulier van de jeugdcoördinator. Aanmelden en afmelden kan alleen schriftelijk, door het invullen van een aanmeldings -of afmeldingsformulier. Dit formulier dient ingeleverd te worden bij Daniëlle Adams. Afmelden dient te gebeuren vòòr 1 juni van het betreffende verenigingsjaar. Bij een te late afmelding, maakt R.O.K.A. onnodige kosten bij de korfbalbond en bent u ons contributie verschuldigd van het nieuwe korfbalseizoen.

Wedstrijdzaken

Jeugdwedstrijden worden op zaterdag gespeeld. Door afgelastingen of het verzetten van wedstrijden kan het voorkomen dat op doordeweekse dagen wordt gespeeld. Aan het begin ven het seizoen krijgt iedereen een wedstrijdschema uitgereikt.

Thuiswedstrijden

De jeugdleden krijgen van de leiding te horen wanneer ze aanwezig moeten zijn. Na afloop van de wedstrijd dient iedereen mee te helpen met het opruimen van de kleedlokalen en eventueel met het afbreken van het veld.

Uitwedstrijden

Bij uitwedstrijden vertrekt men zoals aangegeven door de leiding. Bij de uitwedstrijden is er geen sprake van vergoeding van Roka voor diegenen die rijden. Indien men niet kan rijden op de dag dat men volgens het rijschema aan de beurt is, moet men met iemand anders ruilen. Als er een wedstrijd wordt verplaatst naar een andere datum, dan geldt het rijschema van de oorspronkelijke datum. Er wordt voor de nieuwe datum dus geen nieuw schema gemaakt, tenzij anders aangegeven door de leiding.

Kleding en douchen

Bij trainingen is het dragen van sportkleding verplicht. Bij uitwedstrijden wordt geadviseerd een trainingspak mee te nemen. Men heeft dit nodig als men reserve staat. Speelsters met lang haar dragen dit altijd in een staart, vlecht of knotje. Sieraden worden tijdens trainingen en wedstrijden afgedaan, om nare blessures bij jezelf of iemand anders te voorkomen. Op het veld draagt men voetbalschoenen en in de zaal een goede sportschoen (geen balletschoentjes).

Clubtenue

Het tenue bestaat uit: Groen Roka-shirt. Dit wordt elke wedstrijd verstrekt. Wit korfbalrokje. Dit is te koop via Karlien Theulen. Witte korfbalsokken met groen opdruk. Ook te verkrijgen bij Karlien Theulen. Als er een uitwedstrijd is tegen een ander team met groen-wit (vermeld in het competitieboekje) moet er een ander kleur T-shirt gedragen worden.

Afmeldingen

Korfbal is een teamsport, daarom moet een speelster die niet naar de trainingen of wedstrijden kan komen zich tijdig met opgave van reden, afmelden bij de leiding. Afmeldingen moeten tot het uiterste beperkt blijven. Afwezigheid bij teamsport kunnen overige leden beperken. Bedenk dan dat de leiding voor vervanging moet zorgen en daar veel tijd in moet steken.

  • Klik hier voor het aanmeldformulier
  • Klik hier voor het afmeldformulier