Lidmaatschap

Als iemand lid wil worden van korfbalvereniging R.O.K.A. mag deze persoon 4 weken vrijblijvend meetrainen met het betreffende team. Na 4 weken krijgt deze persoon een aanmeldingsformulier van de vereniging, via de leiding van het team of via het secretariaat.

Aanmelden en afmelden kan alleen schriftelijk, door het invullen van een aanmeldings -of afmeldingsformulier. Dit formulier dient ingeleverd te worden bij de penningmeester, Daniëlle Adams.

Afmelden dient te gebeuren vòòr 1 mei van het betreffende verenigingsjaar. Bij een te late afmelding, maakt R.O.K.A. onnodige kosten bij de korfbalbond en bent u ons contributie verschuldigd van het nieuwe korfbalseizoen.

Wedstrijdzaken

Jeugdwedstrijden worden op zaterdag gespeeld. Door afgelastingen of het verzetten van wedstrijden kan het voorkomen dat op doordeweekse dagen wordt gespeeld.

Aan het begin ven het seizoen krijgt iedereen een wedstrijdschema uitgereikt.

Thuiswedstrijden

De jeugdleden krijgen van de leiding te horen wanneer ze aanwezig moeten zijn. Na afloop van de wedstrijd dient iedereen mee te helpen met het opruimen van de kleedlokalen en eventueel met het afbreken van het veld.

Uitwedstrijden

Bij uitwedstrijden vertrekt men zoals aangegeven door de leiding. Bij de uitwedstrijden is er geen sprake van vergoeding van Roka voor diegenen die rijden. Indien men niet kan rijden op de dag dat men volgens het rijschema aan de beurt is, moet men met iemand anders ruilen.

Als er een wedstrijd wordt verplaatst naar een andere datum, dan geldt het rijschema van de oorspronkelijke datum. Er wordt voor de nieuwe datum dus geen nieuw schema gemaakt, tenzij anders aangegeven door de leiding. Ouders, houdt de maximaal toegestane snelheid in de gaten en breng uzelf en anderen niet in gevaar.

Kleding en douchen

Bij trainingen is het dragen van sportkleding verplicht. Bij uitwedstrijden wordt geadviseerd een trainingspak mee te nemen. Men heeft dit nodig als men reserve staat. Speelsters met lang haar dragen dit altijd in een staart, vlecht of knotje. Sieraden worden tijdens trainingen en wedstrijden afgedaan, om nare blessures bij jezelf of iemand anders te voorkomen.

Op het veld draagt men voetbalschoenen en in de zaal een goede sportschoen (geen balletschoentjes). 

Na elke wedstrijd en training is douchen verplicht. Indien een speelster niet mag douchen, moet dit door de ouders worden doorgegeven aan de leiding.

Clubtenue

Het tenue bestaat uit:

  1. Groen Roka-shirt. Dit wordt elke wedstrijd verstrekt.
  2. Wit korfbalrokje. Dit is te koop bij Loes Peeters.
  3. Witte korfbalsokken met groen opdruk. Ook te verkrijgen bij Loes Peeters.

Als er een uitwedstrijd is tegen een ander team met groen-wit (vermeld in het competitieboekje) moet er een ander kleur T-shirt gedragen worden.

Afmeldingen

Korfbal is een teamsport, daarom moet een speelster die niet naar de trainingen of wedstrijden kan komen zich tijdig met opgave van reden, afmelden bij de leiding. Afmeldingen moeten tot het uiterste beperkt blijven. Afwezigheid bij teamsport kunnen overige leden beperken. Bedenk dan dat de leiding voor vervanging moet zorgen en daar veel tijd in moet steken.

Klik hier voor het aanmeldformulier.
Klik hier voor het afmeldformulier.

Contributiebedragen

  2020-2021
Pupillen F en E (regio) € 98,00
Pupillen E € 105,00
Pupillen D € 105,00
Aspiranten € 105,00
Junioren € 119,00
Senioren € 140,00
Midweek € 105,00
Recreanten € 84,00
Korfbalfitters € 102,50
Niet-spelende leden € 60,00
Steunende leden € 60,00
Niet-spelende jeugdleden € 40,00