KTC

De KTC (Korfbal Technische Commissie) geeft leiding, stimuleert en controleert alle korfbal technische activiteiten binnen R.O.K.A. Beesel. De KTC is onder andere verantwoordelijk voor het aanstellen van trainers / coaches en het samenstellen van alle teams.

Wat doet de KTC

De KTC is verantwoordelijk voor alle korfbaltechnische zaken binnen Roka. Zo zorgen ze ervoor dat alle leden actief kunnen deelnemen aan trainingen en wedstrijden op hun eigen niveau, dat alle teams voorzien zijn van train(st)ers en leid(st)ers, regelen ze de scheidsrechters voor de thuiswedstrijden, worden er geregeld trainers en leiders bijeenkomsten georganiseerd om samen te brainstormen en stellen ze het technisch beleidsplan vast en houden dit up to date.
Mochten jeugdspelers elkaar moeten uithelpen tijdens wedstrijden, spelen ze hetzelfde spel en levert dit weinig problemen op. Ditzelfde geldt voor jeugdspeler die uithelpen bij de senioren.
Onze KTC is onderverdeeld in drie takken: Jeugd coördinator, Senioren coördinator en arbitrage coördinator.

Jeugd coördinator

De jeugd coördinator is de contactpersoon voor (nieuwe) ouders en voor de leiding. Ook draagt de jeugd coördinator er zorg voor dat het technisch beleidsplan wordt uitgevoerd en dat dus alle jeugdteams hetzelfde spel aangeboden krijgen op een training, ieder op een ander niveau en in een andere vorm. Verder worden er door de jeugd coördinator (indien wenselijk) oefenwedstrijden en deelname aan toernooien georganiseerd.

Senioren coördinator

De senioren coördinator is de contactpersoon voor de hoofdtrainer, leiders, coaches en (nieuwe) seniorenleden. In overleg met de hoofdtrainer regelt de senioren coördinator oefenwedstrijden en deelname aan toernooien als voorbereiding op de competitie.

Arbitrage coördinator

De arbitrage coördinator is de contactpersoon voor (nieuwe) scheidsrechters en zorgt ervoor dat er geregeld nieuwe scheidsrechters worden opgeleid. Tijdens de jeugdwedstrijden staat de arbitrage coördinator geregeld naast de lijn om de scheidsrechters te begeleiden en te voorzien van feedback.

Bezetting

Imke Goertz (senioren coördinator)
Daniëlle Adams (jeugd coördinator)
Josien Simons (arbitrage coördinator)
Gwanny Gallardo (lid)
Corine Cuperus (lid)
Rianne Simons (scheidsrechter planning)